Επιστολή Συλλόγου 2018/2019

Δημοσιεύτηκε στις 29/01/2019

Επιστολή Συλλόγου 2018/2019

ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΥΡΑΣ ΠΑΡΝΑΣΣΙΔΑΣ «Η ΓΚΟΥΡΑ» 

Αγαπητά μέλη του Συλλόγου μας – Αγαπητές συγχωριανές και συγχωριανοί –

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Ο Σύλλογός μας εύχεται σ΄ όλους και στην καθεμία και στον καθένα σας ξεχωριστά

Χαρούμενα Χριστούγεννα

&

ο Καινούργιος Χρόνος να φέρει σε όλες και όλους σας

Υγεία, προσωπική και οικογενειακή Χαρά,

Ειρήνη σε όλο τον Κόσμο και Προοπτική στη Χώρας μας

Είμαστε στην ευχάριστη θέση και φέτος να σας ενημερώσουμε ότι η ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου μας μαζί με το κόψιμο της πίτας θα γίνει την 10η Φεβρουαρίου 2019, ημέρα Κυριακή μεσημέρι και ώρα 13:30, στον τόσο φιλόξενο και ωραίο χώρο «POLITIA TENNIS CLUB» (Αριστοτέλους 18, Πολιτεία – Κηφισιά) του συγχωριανού και φίλου Κώστα Δροσόπουλου, που για μία ακόμη φορά και από καρδιάς και με την μεγάλη απλοχεριά του προσφέρεται για την πραγματοποίηση της πανηγυρικής μας αυτής εκδήλωσής. Τον ευχαριστούμε και με την επιστολή μας αυτή θερμά. Το  προσφερόμενο πλούσιο μενού μαζί με το άφθονο και γευστικό εμφιαλωμένο κρασί, όπως και σε όλες τις προηγούμενες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας, κοστίζει  25 ευρώ ανά άτομο.

Σας προσκαλούμε όλες και όλους,

μαζί με τις φίλες και τους φίλους σας,

στην εκδήλωση αυτή του Συλλόγου μας!

Ο χαρακτήρας της επιστολής μας αυτής ως ευχητήριας δεν μας επιτρέπει να προβούμε σε προγραμματικές δηλώσεις. Είθισται όμως να προβαίνουμε σε μια στοιχειώδη ενημέρωση για τα πεπραγμένα του περασμένου Χρόνου και σε μια σχετική αναφορά κατά την ημέρα της εκδήλωσης. Θα ήταν όμως παράλειψη να μην αναφερθούμε στα όσα ευχάριστα συμβαίνουν στο Χωριό μας τον τελευταίο καιρό :

 • Καταρχήν το Χωριό μας γίνεται -πέραν από το φυσικό του κάλλος- πιο όμορφο και ελκυστικό και αυτό χάρη στον ακούραστο Πρόεδρό του, Κώστα Παύλου, που το όραμά του να κατασκευάσει με σχεδιαστική φαντασία, επιμονή και περιβαλλοντική ευαισθησία και προπαντός εργασία, το μονοπάτι μήκους 3 χλμ. από το Παλιογιόφυρο στον Δωρικό Ναό του μυθικού ήρωα Ηρακλή, ακολουθώντας τα ιστορικά δύσβατα μονοπάτια με καλοστημένους χώρους μαγευτικής θέας και ξεκούρασης . Το μονοπάτι αυτό ξεκινώντας από το «Λουτρό» και το «Πάρκο του Ηρακλή» δημιουργεί ένα σύμπλεγμα έργων συναρπαστικό σε ομορφιά, που η επισκεψιμότητά του από τους περιπατητές και του φυσιολάτρες θα «κτυπήσει» υψηλά ρεκόρ, συγκεντρώνοντας ήδη τα πιο θετικά σχόλια των επισκεπτών του, πράγμα που προβάλλει σε πολλά επίπεδα το Χωριό μας. Για μια ακόμη φορά συγχαίρουμε θερμά τον Πρόεδρό μας Κώστα Παύλου για την από κάθε πλευρά τέλεια υλοποίηση του μονοπατιού αυτού και τον ευχαριστούμε ολόψυχα.

Ωστόσο το μονοπάτι αυτό χωρίς την απλόχερη δωρεά του εραστή του Χωριού μας και φίλου Παντελή Οικονόμου δεν θα ήταν δυνατόν να κατασκευαστεί. Σημειώνουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά, που ο Παντελής Οικονόμου προβαίνει σε μια τέτοια απλόχερη δωρεά. Τον ευχαριστούμε πολλαπλά και εγκάρδια και από την θέση αυτή.

Η αναφορά αυτή στο παραπάνω σύμπλεγμα  των «μεγάλων» αυτών έργων αναλογικά με τα μεγέθη του Χωριού μας δεν γίνεται μόνον για την προβολή τους, αλλά και για να δοθεί το μήνυμα ότι τα έργα αυτά, όπως και τα γήπεδα, το Σχολείο και το Ιατρείο, έχουν ανάγκη από τακτική συντήρηση, γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα παραδοθούν στον φυσικό τους μαρασμό, έχοντας αποτελέσει μόνον ένα «φωτεινό διάλλειμα» με ό,τι θα σημαίνει αυτό για το Χωριό μας.           

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ

ο Σύλλογός μας σάς γνωστοποιεί την πρότασή του :

Να δημιουργηθεί ένα

<<Ειδικό Ταμείο Συντήρησης των Έργων>>

-(παράλληλα από το ήδη υπάρχον

«Ταμείο των Εισφορών» του Συλλόγου μας)-

που θα χρησιμοποιείταιτο Ειδικό αυτό Ταμείο– αποκλειστικά για τις ανάγκες της συντήρησης των έργων αυτών.

 

Επικαλούμαστε την ευαισθησία όλων μας

και αναμένωμεν τον οβολόν σας !

 

 • Στο «Πάρκο του Ηρακλή» ο Σύλλογός μας προκάλεσε και τον περασμένο Αύγουστο μια εκδήλωση «Τσίπουρου» με πολύ κέφι και σπιτικά εδέσματα από τις Χωριανές μας.
 • Η οργανωτική και οικονομική συμβολή του Συλλόγου μας στο καθιερωμένο Πανηγύρι της Παναγιάς στο Χωριό απέσπασε πολύ θετικές κριτικές, με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και γλέντι μέχρι τα ξημερώματα.
 • Η καθιερωμένη γιορτή της Φασολάδας στις 13 του περασμένου Αυγούστου, στο Βελούχι, έγινε με επιτυχία και με τη συμμετοχή όλων των συγχωριανών και πολλών φίλων, αλλά και με την ευγενή προσφορά του συγχωριανού μας Θανάση Αυγερόπουλου και του Δήμου Δελφών, τους οποίους και πάλι ευχαριστούμε θερμά.
 • Επιτρέψτε μας να μην παραλείψουμε να επισημάνουμε την «βάφτιση» των εγγονών του συγχωριανού μας Γιάννη Αθανασόπουλου -που ζει στην Αμερική εδώ και πενήντα (50) χρόνια- που έγινε στο ιστορικό ξωκκλήσι του «Αγίου Πνεύματος» τον περασμένο Αύγουστο και προκάλεσε συγκινήσεις, καθώς και το γλέντι που ακολούθησε στην Ταβέρνα του Χαλάτση και που  είχε ένα απερίγραπτο κέφι.
 • Επίσης, ας μας επιτραπεί να υπενθυμίσουμε για άλλη μία φορά το μήνυμα της περσινής επιστολής μας -και ας γινόμαστε κουραστικοί- δηλαδή την προσπάθεια για καταγραφή όλων των απανταχού της Γης εχόντων άμεσες ή έμμεσες ρίζες από το Χωριό μας. Στο μήνυμά μας αυτό έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί περίπου το 40% και γι΄αυτό παρακαλούμε όλες και όλους σας -που δεν έχουν ακόμη ανταποκριθεί στο μήνυμά μας αυτό- να καταγράψουν και να μας παραδώσουν στην εκδήλωση της 10ης Φεβρουαρίου 2019 τα στοιχεία (ονοματεπώνυμα, επαγγέλματα – διευθύνσεις κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου, φαξ, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) των παιδιών τους και των συγγενών τους. Ο Σύλλογός μας – όπως έχει τονιστεί και είναι ευνόητο- δίνει μεγάλη σημασία στην καταγραφή αυτή.

 

Τέλος, ενόψει της διοργάνωσης της εκδήλωσης αυτής του Συλλόγου μας, παρακαλούμε να έχουμε έγκαιρα τα στοιχεία των παιδιών του Χωριού μας, που πέτυχαν στις τελευταίες Πανελλήνιες Εξετάσεις την είσοδό τους στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, για να περιληφθούν στη βράβευση του “αιέν αριστεύειν” του Συλλόγου μας. Οι μέχρι την σύνταξη αυτής της επιστολής αυτής  επιτυχόντες είναι οι :

 • Γιάννης Αποστόλου του Φάνη – Σχολή Μηχανικών Πολυτεχνείου Χανίων και
 • Νικόλαος Παύλου του Κώστα – Διοίκηση Επιχειρήσεων ΤΕΙ Λευκάδας.

Ακόμη, εκφράζουμε τις πιο θερμές ευχαριστίες μας προς τα δύο μέλη του Συλλόγου μας, Γεωργία Μπαρμπούτα και Ζωή Μπάτση, που  αποχώρησαν από το Διοικητικό του Συμβούλιο κατά την εκλογική του αναδιάρθρωσή του τον περασμένο Αύγουστο, για τις επί πολλά χρόνια ανεκτίμητες υπηρεσίες τους προς το έργο του Συλλόγου.

Για λόγους καλύτερης οργάνωσης του χώρου της εκδήλωσης και για να μην παρατηρηθούν φαινόμενα αναστάτωσης και αλλαγής θέσεων κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρακαλούμε μέχρι την 20η Ιανουαρίου 2019 να μας ενημερώσετε οπωσδήποτε για την παρουσία σας.

Θερμές Ευχές σε όλες και όλους σας !

Σας περιμένουμε, εσάς και τους φίλους σας,

στην Εκδήλωση/Συνάντηση της 10ης Φεβρουαρίου 2019

για να ειδωθούμε, να πούμε περισσότερα

και να περάσουμε καλά!

 

Αθήνα, 03.12.2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο

  1. Σκούρας Θεμιστοκλής, Πρόεδρος – e-mail: skouras@ath.forthnet.gr – κινητό :  6975 900524
  2. Χατζόπουλος Παναγιώτης, Αντιπρόεδρος – e-mail: pxatzopoulos@cyta.gr – κινητό: 6977 745977
  3. Αργυρόπουλος Γιάννης, Γραμματέας – e-mail: Yiannisargyro@gmail.com – κινητό: 6945 932884
  4. Αργυροπούλου Σοφία, Ταμίας – e-mail: sargi@gregorys.gr – κινητό: 6951 811406
  5. Τσιάκα Ελένη, Μέλος – e-mail: tsiakae@gmail.com – κινητό: 6981 243999
  6. Τζιβάνη Φραντζέσκα, Μέλος – e-mail: franceska1207@yahoo.com – κινητό: 6977 242000
  7. Χαλάτση Χριστίνα, Μέλος – e-mail:christine_chalatsi@forthnet.gr – κινητό: 6987 7862188