Επιστολή Συλλόγου

Αγαπητοί Φίλοι

Στη δύση της χρονιάς που διανύουμε, χρονιάς που έφερε μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητά μας, θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για όλες μας τις δραστηριότητες και να σας ευχηθούμε για τις μέρες που έρχονται.

Όπως οι μέρες προστάζουν κάναμε έναν απολογισμό των ετήσιων δράσεων του Συλλόγου μας, τον οποίο θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας. Ο Σύλλογός μας έχοντας πάντα σαν πρωταρχικό μέλημα την διατήρηση των παραδόσεων και το αντάμωμα των συγχωριανών μας, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία  τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

  • Στις 13 Μαρτίου στον πολυχώρο Αρίων, πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός μας, που περιελάμβανε πλούσιο φαγητό, μουσική, χορό, κοπή πίτας καθώς και τη βράβευση των επιτυχόντων σε ΑΕΙ – ΤΕΙ.
  • Στις 14 Μαίου στο κλαμπ Σάπερ, διοργανώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία βραδιά νεολαίας.
  • Του Αγίου Πνεύματος, πραγματοποιήθηκε λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας στο ομώνυμο ξωκλήσι και ακολούθησε φαγητό στο μαγαζί του Παπαθανάση.
  • Στις 13 Αυγούστου, φτιάξαμε την παραδοσιακή φασολάδα στην τοποθεσία Βελούχι. Η προσέλευση των συχωριανών μας ήταν μεγάλη και η εκδήλωση είχε εξαιρετική επιτυχία.
  • Στις 14 Αυγούστου, στην πλατεία του χωριού διοργανώσαμε το παραδοσιακό μας πανηγύρι. Η ορχήστρα και το κλαρίνο του Φαναρίτη προσέφεραν αμείωτο κέφι μέχρι τις πρωινές ώρες και η μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας μας χαροποίησε ιδιαίτερα.

Επιπρόσθετα με τα πολύ περιορισμένα οικονομικά του ο Σύλλογός μας κατάφερε να προβεί σε έργα συντήρησης του σχολείου, του ιατρείου, του πλακόστρωτου της πλατείας, του γηπέδου μπάσκετ,του γηπέδου 5Χ5 καθώς και στον καθαρισμό του χώρου στο Βελούχι.

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που όλοι αντιμετωπίζουμε, μας δημιούργησαν σοβαρό προβληματισμό για την διοργάνωση ή μη, του ετήσιου χορού μας. Ωστόσο, έχοντας την πεποίθηση ότι οι κοινωνικοί δεσμοί  δεν πρέπει να διαρραγούν, καθώς αυτοί μας δίνουν τη δύναμη να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της εποχής, πήραμε την απόφαση να διατηρηθεί ο θεσμός του ετήσιου ανταμώματος των συγχωριανών. Αφουγκραζόμενοι και προσπαθώντας να προσαρμοστούμε στην νέα οικονομική συγκυρία, μετά από αρκετή έρευνα καταφέραμε να βρούμε έναν χώρο με ωραίο περιβάλλον σε πολύ καλή τιμή που πιστεύουμε θα σας ικανοποιήσει. Έτσι λοιπόν, ο ετήσιος χορός του Συλλόγου μας στην Αθήνα θα γίνει  το μεσημέρι της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου, στην ταβέρνα το Στέκι της γεύσης, που βρίσκεται στη λεωφόρο Κύμης και Σκουφά 30 στο Ν. Ηράκλειο τηλ 210-2840555 –μέσω Αττικής οδού- έξοδος 10.  Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πλούσιο φαγητό, ποτό, ζωντανή ορχήστρα και χορό στην ειδική τιμή των 20 ευρώ το άτομο. Σας προσκαλούμε όλους να παραβρεθείτε και να συμβάλλετε στην επιτυχία της εκδήλωσης μας. Παράκληση για την καλύτερη οργάνωση και την αποφυγή προβλημάτων της τελευταίας στιγμής, θα πρέπει να φροντίσετε να προμηθευτείτε τις προσκλήσεις σας το αργότερο μέχρι 30/1/2012. Η ώρα προσέλευσης είναι 12:30 μ.μ, και τα μέλη του Συλλόγου μας είναι στη διάθεσή σας για να σας προμηθεύσουν έγκαιρα τις προσκλήσεις σας.

Με την ευκαιρία της συνάντησης μας θα γίνει η κοπή της πίττας μας καθώς και η βράβευση των παιδιών μας που πέτυχαν σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. Παρακαλούνται οι γονείς των επιτυχόντων, να πληροφορήσουν έγκαιρα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ζωή Μπάτση (τηλ 6977 986403) και Αργυροπούλου Δ. Σοφία (τηλ. 6944 544597).

Θα ήταν παράληψη να μην αναφερθούμε και θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες:

  • Στον Θεόδωρο Τούντα, για την παραχώρηση του καταστήματος του στην πλατεία του χωριού που μ’ αυτή την προσφορά του συνέβαλε στη επιτυχή διοργάνωση του πανηγυριού.
  • Στην Ελένη Διαμάντη-Μπακογιάννη, για την προσφορά των άρτων στην εκδήλωση του Αγίου Πνεύματος και της βασιλόπιττας στον ετήσιο χορό μας.

Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε για κάποιες ενέργειες που έγιναν σχετικά με την φύλαξη του χωριού μας. Τους τελευταίους μήνες παρουσιάστηκαν στο χωριό μας κρούσματα διάρρηξης και κλοπής. Το θέμα αυτό προβλημάτισε έντονα αρκετούς συγχωριανούς μας και κάποιοι απ’ αυτούς ήδη προχώρησαν στην ανάθεση της φύλαξης των σπιτιών τους σε ένα μόνιμο κάτοικο του χωριού. Προτείνουμε εάν υπάρχουν κι άλλοι συγχωριανοί που επιθυμούν να συμμετέχουν στην κίνηση αυτή, να έρθουν σε επαφή με τον αντιπρόεδρο μας κ. Δημήτρη Αργυρόπουλο (τηλ. 6944395605). Το όφελος που θα προκύψει με την μεγαλύτερη συμμετοχή, θα είναι να καταφέρουμε να μειωθεί η μηνιαία δαπάνη για κάθε σπίτι, ώστε μετά από μία δοκιμαστική περίοδο να γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθειά λύπη μας στην οικογένεια του εκλιπόντος Χρήστου Μπακογιάννη, ο οποίος είχε διατελέσει και πρόεδρος του χωριού μας.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι ο επόμενος χρόνος είναι χρόνος λήξης της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου. Καλούμε κάθε ένα από εσάς – ανεξάρτητα από ηλικία – να στελεχώσει το σύλλογο με την ενεργό συμμετοχή του και να προσφέρει  νέες ιδέες και ζωντάνια.

Φίλοι μας,

Οι γιορτές πλησιάζουν και οι εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας σκιάζουν την ψυχή όλων μας. Ας μην χάνουμε την πίστη και την αισιοδοξία μας και ας ευχηθούμε το 2012 να φέρει σε όλους ΥΓΕΙΑ, ΠΡΟΚΟΠΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ.

 

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς

Το Δ.Σ. του Συλλόγου