Επιστολή Συλλόγου 2015/2016

Δημοσιεύτηκε στις 16/01/2016

Επιστολή Συλλόγου 2015/2016

Αγαπητές/οί Φίλες και Φίλοι

Όπως κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ευχηθούμε για τις εορταστικές ημέρες που έρχονται και να σας ενημερώσουμε για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε το 2015 και για τις νέες που θα ετοιμάσουμε για τον επόμενο χρόνο.

Η φετινή χρονιά ήταν μια ακόμη δύσκολη χρονιά, γεμάτη οικονομικά προβλήματα και αδιέξοδα που σίγουρα έχουν επηρεάσει όλους μας. Πέρα όμως από αυτές τις δυσκολίες που έτσι και αλλιώς ελπίζει να τις ξεπεράσει κανείς με υπομονή, δουλειά, αποφασιστικότητα και οράματα, υπάρχουν συχνά αξεπέραστες καταστάσεις.

Τον τελευταίο χρόνο αρκετοί συγχωριανοί δεν είναι πια μαζί μας και η απώλειά τους έχει βυθίσει στο πένθος πέρα των άμεσων συγγενών και ολόκληρη την κοινωνία του χωριού μας. Μια από τις πιο σημαντικές απώλειες εφέτος ήταν και η απώλεια του «Δημητράκη» μας, του Δημήτρη Αργυρόπουλου, του γιατρού μας, του κατά σειρά ετών μέλους και Προέδρου του Συλλόγου μας, ενός ανθρώπου που προσέφερε στο χωριό με αυταπάρνηση, ευγένεια και ανιδιοτέλεια σημαντική βοήθεια σε όλους τους συγχωριανούς. Μαζί του στο ταξίδι του για το στερέωμα των σημαντικών ανθρώπων πήρε μαζί του χωρίς να το θέλει έναν ακόμη συγκάτοικο, μια κοπέλλα που αυτή αλλά και όλοι οι συγγενείς της υπήρξαν από τα εκλεκτότερα και δραστήρια μέλη του Συλλόγου μας, την Ασπασία Ξανάλατου-Μπαρμπούτα. Ευχόμαστε να είναι ελαφρό το χώμα που σκεπάζει όλους τους νεκρούς μας. Για όλους εμάς που μείναμε πίσω να έχουμε μακροζωία, υγεία και ευτυχία.

Το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει για φέτος τον αποκριάτικο χορό του στην Αθήνα. Αντ’ αυτού θα μαζευτούμε Κυριακή μεσημέρι 12 μμ στις 7/2/2016 στο Πολιτεία Tennis Club στην Πολιτεία όπου και με την συμπαράσταση του συγχωριανού μας Κώστα Δροσόπουλου, που βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Συλλόγου, θα κόψουμε την Πίτα μας για την χρονιά που έρχεται με την ελπίδα να είμαστε πάντα υγιείς και δυνατοί, να ευχηθούμε σε όλους καλύτερες μέρες, για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση των παιδιών μας που πέτυχαν σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. Παρακαλούνται οι γονείς των επιτυχόντων, να πληροφορήσουν έγκαιρα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ζωή Μπάτση (τηλ 6977 986403) και Αργυροπούλου Δ. Σοφία (τηλ. 6951 811406). Επίσης να μας ενημερώσετε και για την παρουσία σας στην κοπή της Πίτας.

Με ομοφωνία το ΔΣ του Συλλογου έκανε δεκτή την πρόταση του αγαπητού μας μέλους Μ. Κονταξή για την ονομασία του Ιατρείου της Πυράς σε Ιατρείο «Δημήτρης Αργυρόπουλος». Η αντίστοιχη πλάκα θα τοποθετηθεί το Δεκαπενταύγουστο στο χωριό μας.

Αποχαιρετούμε το 2015 με έναν απολογισμό των δράσεων και εκδηλώσεων που ο σύλλογός μας πραγματοποίησε. Συγκεκριμένα διοργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις:

  • Θεατρική βραδιά στο τέλος του 2014, στο Θέατρο REX με μεγάλη συμμετοχή των χωριανών της Αθήνας, εκδήλωση που θα προγραμματισθεί και για φέτος.
  • Ετήσιος χορός: Στην Παλιά Μαρκίζα στις 6/3/2015 δόθηκε με επιτυχία ο χορός μας όπου ξαναβρεθήκαμε συγγενείς και φίλοι για μια ακόμη φορά.
  • Αγίου Πνεύματος: Όπως κάθε χρόνο έγινε θεία λειτουργία με αρτοκλασία στον ξωκλήσι του Αγίου Πνεύματος και στην συνέχεια προσφέρθηκαν παραδοσιακές πίττες και κρασί στον περίβολο της εκκλησίας.
  • Εκδήλωση Φασολάδας: Πραγματοποιήθηκε και αυτή με μεγάλη συμμετοχή λίγες μέρες πριν το παραδοσιακό μας Πανηγύρι.
  • Έκθεση φωτογραφίας: Στο χώρο του Ιατρείου συνεχίστηκε η έκθεση φωτογραφίας. Το υλικό που παρουσιάσαμε και εφέτος μας το εμπιστεύθηκαν συγχωριανοί μας και αφορούσε στιγμιότυπα της ζωής του χωριού από το 1945 και μετά. Παράλληλα ταξινομήθηκαν και τα βιβλία της Βιβλιοθήκης και έτσι μπορούν τα μέλη μας να τα δανείζονται, ενώ συνεχίσθηκαν προβολές και ιατρικές ενημερώσεις για το κοινό. Ο χώρος του Σχολείου είναι πολύ λειτουργικός και προτρέπουμε τα μέλη μας και κυρίως την Νεολαία μας να τον χρησιμοποιούν για συναντήσεις, συζητήσεις και χαλάρωση μετά από συνεννόηση με τα μέλη του ΔΣ.
  • Παραδοσιακό Πανηγύρι: Το βράδυ της παραμονής του Δεκαπενταύγουστου, στην πλατεία του χωριού διοργανώσαμε το παραδοσιακό πανηγύρι με τη ζωντανή ορχήστρα-προσφορά του συλλόγου- και το κλαρίνο του Φαναρίτη. Όπως κάθε χρόνο η συμμετοχή της νεολαίας μας ήταν μεγάλη και ο χορός και το κέφι κράτησαν μέχρι τις πρωινές ώρες.
  • Επιπρόσθετα, με τα πολύ περιορισμένα οικονομικά του, ο σύλλογός μας κατάφερε να βοηθήσει σε κάποια έργα συντήρησης σε συνεργασία με τον άξιο εκπρόσωπο της Κοινότητας μας ενώ θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε το γήπεδο Μπάσκετ και να προγραμματίσουμε την διάνοιξη του μονοπατιού από την πηγή Βελούχι προς τον παλαιό μύλο και στο χωριό. Κάτι που χρειάζεται σοβαρή οικονομική ενίσχυση και θα μιλήσουμε γι’ αυτό στις επόμενες συναντήσεις μας.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σε όλους τους συγχωριανούς και φίλους που στέκονται δίπλα μας και βοηθούν στο έργο μας με κάθε τρόπο.

Να υπενθυμίσουμε ότι φέτος είναι χρόνος λήξης της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου. Καλούμε κάθε ένα από εσάς – ανεξάρτητα από ηλικία – να στελεχώσει το σύλλογο με την ενεργό συμμετοχή του και να προσφέρει νέες ιδέες και ζωντάνια. Επίσης να ενημερώσουμε ότι, όσα μέλη δεν έχουν πληρώσει την συνδρομή τους, να το κάνουν, γιατί ο Σύλλογος δεν έχει πολλά χρήματα και οι υποχρεώσεις συντήρησης και ανανέωσης των χώρων του Συλλόγου (γήπεδα, Σχολείο κλπ) είναι πολλές.

Φίλοι μας,
Σας ευχόμαστε για τον καινούργιο χρόνο υγεία, ευτυχία, αγάπη ελπίδα και δύναμη.
Σας περιμένουμε σε όλες μας τις εκδηλώσεις όπως και επίσης περιμένουμε τις προτάσεις σας για οτιδήποτε θα προσέφερε στην ανάπτυξη των στόχων του συλλόγου.

 

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς

Το Δ.Σ. του Συλλόγου