Επιστολή Συλλόγου 2014/2015

Δημοσιεύτηκε στις 09/01/2015

Επιστολή Συλλόγου 2014/2015

Αγαπητές/οί Φίλες/οι

Πλησιάζουμε στο τέλος μιας ακόμη δύσκολης χρονιάς και στην αρχή μιας νέας που ελπίζουμε να είναι γεματη υγεία, χαρά και δημιουργική διάθεση. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν καθημερινά και τις προσπάθειες του καθενός μας για συνέχιση της ζωής με αισιοδοξία και συμπαραστεκόμαστε. Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά για πολύ καιρό, να αγωνίζεσθε τον αγώνα τον καλό για πρόοδο και ευημερία και να συμμετέχετε στα κοινά όπως και στις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας και σε όλα τα δρώμενα του χωριού μας για να ανατρέψουμε τις δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον μας.

Ο Σύλλογος, το καλοκαίρι που μας πέρασε, μετά από ομόφωνες διαδικασίες επέλεξε το νέο ΔΣ για την επόμενη διετία οπως φαίνεται στο τέλος της επιστολής. Έγινε προσπάθεια να παραμείνουν κάποια έμπειρα στελέχη μαζί με νεότερα που θα αποτελέσουν τον κορμό του Συλλόγου μας στο μελλον αλλά και θα προσφέρουν νέες ιδέες.

Τον χρόνο που πέρασε ο Σύλλογος πραγματοποίησε μια σειρά από εκδηλώσεις που εφεραν πολύ κοντά συγχωριανούς και φιλους. Αυτές ήταν:

 1. Ετήσιος χορός: Στις 9/3/2014 στο μουσικό μεζεδοπωλείο Το Μυστικό, έγινε με μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός μας, που περιελάμβανε πλούσιο φαγητό, ζωντανή μουσική, χορό, κοπή πίτας καθώς και τη βράβευση των επιτυχόντων σε ΑΕΙ – ΤΕΙ, ενώ συγκεντρώθηκαν και λίγα χρήματα με την λαχειοφόρο αγορά για την χρηματοδότηση των εκδηλώσεων μας.
 2. Αγίου Πνεύματος: Τη Δευτέρα 9/6/2014 έγινε θεία λειτουργία με αρτοκλασία στο ξωκλήσι του Αγίου Πνεύματος και στη συνέχεια προσφέρθηκαν παραδοσιακές πίτες και κρασί στον περίβολο της εκκλησίας.
 3. Εκδήλωση Φασολάδας 16/8/2014   στο καταπράσινο Βελούχι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει φτιάξει ο σύλλογός μας, ανταμώσαμε όλοι οι συγχωριανοί και ετοιμάσαμε και πάλι την παραδοσιακή μας φασολάδα με τη συμμετοχή πολλών μελών του Συλλόγου μας. Το κέφι ήταν μεγάλο και δόθηκαν συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά στη Λίτσα Χονδρογιάννη. Ευχόμαστε να είναι πάντα καλά και να διευθύνει το μαγείρεμα της φασολάδας μας.
 4. Έκθεση φωτογραφίας: Στο χώρο του Σχολείου συνεχίστηκε η έκθεση φωτογραφίας που είχε ξεκινησει από πέρυσι με αρκετή επιτυχία. Το υλικό που παρουσιάσαμε μας το εμπιστεύθηκαν συγχωριανοί μας και αφορούσε στιγμιότυπα της ζωής του χωριού από το 1945 και μετά.
 5. Ο σύλλογος καθάρισε, έβαψε και διαμόρφωσε τον χώρο του Σχολείου μας. Απέκτησε την πρώτη του μικρή βιβλιοθήκη στο ίδιο χώρο   με πολλούς τίτλους βιβλίων, προσφορά μελών του Συλλόγου και ελπίζουμε και άλλα μέλη του να προσφέρουν κάποια βιβλία ακόμη, για να πλουτίσουμε τη συλλογή μας και τις γνώσεις μας.
 6. Μετά την ευγενική χορηγία από τον φίλο και μελος του Συλλογου μας, Παναγιώτη Χατζόπουλου ενός αξιόλογου προβολέα, αποκτήσαμε και την μικρή μας αίθουσα προβολών στο Σχολείο που αξιοποιήθηκε με την προβολή ταινιών, προβολή μιας παλιάς εκδήλωσης του χωριού καθώς και για ενημέρωση των χωριανών μας για την Υπέρταση από τον Πρόεδρο μας. Ελπίζουμε ότι και στο μέλλον θα υπάρξουν ανάλογες εκδηλώσεις ενημέρωσης αλλά και άλλες δραστηριότητες που θα αξιοποιήσουν τον πολύ όμορφο χώρο του Σχολείου μας.
 7. Παραδοσιακό Πανηγύρι: Το βράδυ της παραμονής του Δεκαπενταύγουστου, στην πλατεία του χωριού διοργανώσαμε το παραδοσιακό πανηγύρι με τη ζωντανή ορχήστρα του Αργυριου και το κλαρίνο του Φαναρίτη [προσφορα του συλλογου], με καλό ψητό από το μαγαζί του Χαλάτση. Όπως κάθε χρόνο η συμμετοχή της νεολαίας μας ήταν μεγάλη και ο χορός και το κέφι κράτησαν μέχρι τις πρωινές ώρες..
 8. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τον τοπικό εκπρόσωπο της Κοινότητας και μερικά παλιά στελέχη του Συλλόγου συνυπέγραψε μαζί με τον Σύλλογο Μαυρολιθαρίου μια απάντηση στις προτάσεις του Δήμου μας για αξιοποίηση όλης της περιοχής επιμένοντας στην σωστή αξιοποίηση των χώρων της περιοχής με σεβασμό στο περιβάλλον και στα συμφέροντα κάθε χωριού. Το σχέδιο και την απάντηση θα τα βρείτε στον Δήμο.

Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς θα διοργανώσουμε μια βραδιά νεολαίας για τα νέα παιδιά του χωριού μας.Θα σας ενημέρωσουμε για τον τόπο και τον χρονο συνάντησης μέσω facebook.

 • Νέοι και μεγαλύτεροι θα συναντηθουμε στον ετήσιο χορό του Συλλόγου μας το βράδυ της Παρασκευής 6 Μαρτίου 2015 στο μουσικό μεζεδοπωλείο Η παλιά Μαρκίζα, που βρίσκεται στο Παγκράτι. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πλούσιο φαγητό, απεριόριστο κρασί, ζωντανή ορχήστρα (Χαρούλα Λαμπράκη κλπ) και χορό στην ειδική τιμή των 20 ευρώ το άτομο. Για την καλύτερη οργάνωση θα πρέπει να φροντίσετε να προμηθευτείτε τις προσκλήσεις σας το αργότερο μέχρι 20/2/2015. Η ώρα προσέλευσης είναι 9.00 μ.μ, και τα μέλη του Συλλόγου μας θα είναι στη διάθεσή σας για να σας προμηθεύσουν έγκαιρα τις προσκλήσεις σας. Με την ευκαιρία της συνάντησης μας θα γίνει και η κοπή της πίτας μας καθώς και η βράβευση των παιδιών μας που πέτυχαν σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. Παρακαλούνται οι γονείς των επιτυχόντων, να πληροφορήσουν έγκαιρα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ζωή Μπάτση (τηλ 6977 986403) και Αργυροπούλου Δ. Σοφία (τηλ. 6951 811406).
 • Για την νέα χρονιά επίσης προγραμματίζουμε τις ακόλουθες δράσεις:
 • Συνέχιση των επιτυχημένων εκδηλώσεων ων που διοργανώνουμε κάθε χρόνο. Αναλυτική ενημέρωση σε επόμενη επικοινωνία μας.
 • Συνεργασία με τον Κοινότητα για καλύτερη αξιοποίηση και καλωπισμό των δημόσιων χώρων του χωριού μας.
 • Συνέχιση της προσπάθειας για κατασκευή μονοπατιού από το χωριό προς το Βελούχι. Για το σκοπό αυτό ζητάμε οικονομική ενίσχυση από όσους έχουν την δυνατότητα.
 • Προσπάθεια εύρεσης κονδυλίων από το δήμο για την ανακαίνιση του μύλου.
 • Περαιτέρω αξιοποίηση του σχολείου και μετεξέλιξή του σε πολιτιστικό χώρο ψυχαγωγίας και εκδηλώσεων, με γωνιά βιβλιοθήκης, μουσικής, επιτραπέζιων παιχνιδιών, εκθέσεων κ.λ.π. Για το σκοπό αυτό είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες οι δωρεές σας (βιβλίων, αντικειμένων) καθώς και η εθελοντική συμμετοχη και βοηθεια.
 • Την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου σκοπεύουμε να οργανώσουμε εκδρομή στην Καταβόθρα ή/και στην κορυφή των Βαρδουσίων. Σε κάθε περίπτωση ζητούμε την συμμετοχή της Νεολαίας του χωριού μας στις εκδηλώσεις μας αλλά και στην οργάνωση και άλλων όπως βραδιά Νεολαίας στο προαύλιο του Σχολειου…
 • Επίσης θα υπάρξει και πάλι μια Ιατρική ενημερωτική προβολή και συζήτηση.

Κλείνοντας θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σε όλους τους συγχωριανούς και φίλους που στέκονται δίπλα μας και βοηθούν στο έργο μας με κάθε τρόπο. Να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογος δεν έχει πολλούς πόρους και τα έσοδά του είναι από τις εκδηλώσεις του, τις προσφορές αλλά και τις συνδρομές των μελών του. Θα παρακαλούσαμε όλα τα μέλη που δεν έχουν ανανεώσει την συνδρομή τους να το κάνουν.

Καλούμε κάθε έναν από εσάς – ανεξάρτητα από ηλικία – να στελεχώσει το σύλλογο με την ενεργό συμμετοχή του και να προσφέρει νέες ιδέες και ζωντάνια.

Φίλοι μας,

Σας ευχόμαστε για τον καινούργιο χρόνο πρώτα από όλα ελπίδα και υγεία. Σας περιμένουμε σε όλες μας τις εκδηλώσεις όπως και επίσης περιμένουμε τις προτάσεις σας για οτιδήποτε θα προσέφερε στην ανάπτυξη των στόχων του συλλόγου.

           

            Με εγκάρδιους χαιρετισμούς

            Το Δ.Σ. του Συλλόγου