Επιστολή Συλλόγου 2013/2014

Δημοσιεύτηκε στις 20/12/2013

Επιστολή Συλλόγου 2013/2014

Αγαπητοί Φίλοι

Μια ακόμη χρονιά φτάνει στη δύση της και όπως συνηθίζουμε μετά την ανασκόπησή της, κάνουμε σχέδια για τον επόμενο χρόνο. Ο ορίζοντας φαίνεται γκρίζος μα όλοι μας έχουμε μάθει να ταξιδεύουμε και με δύσκολες συνθήκες. Η διατήρηση της αισιοδοξίας μας και της αγωνιστικότητάς μας θα βοηθήσει για να κατακτήσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Αποχαιρετούμε το 2013 με έναν απολογισμό των δράσεων και εκδηλώσεων που ο σύλλογός μας πραγματοποίησε με σκοπό την διατήρηση και καλλιέργεια των εθίμων και των σχέσεων των συγχωριανών μας. Συγκεκριμένα διοργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις:

 • Ετήσιος χορός: Στις 31 Μαρτίου στο μουσικό μεζεδοπωλείο Το Μυστικό, έγινε με μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός μας, που περιελάμβανε πλούσιο φαγητό, μεγάλο κέφι, κοπή πίτας καθώς και τη βράβευση των επιτυχόντων σε ΑΕΙ – ΤΕΙ, ενώ συγκεντρώθηκαν και χρήματα για την ενίσχυση μέλους της οικογενείας του δολοφονημένου ιερέα της Πυράς.
 • Αγίου Πνεύματος: Την Δευτέρα 24 Ιουνίου έγινε θεία λειτουργία με αρτοκλασία στον ξωκλήσι του Αγίου Πνεύματος και στην συνέχεια προσφέρθηκαν παραδοσιακές πίττες και κρασί στον περίβολο της εκκλησίας.
 • Εκδήλωση Φασολάδας: Το Σάββατο 17 Αυγούστου στο καταπράσινο Βελούχι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει φτιάξει ο σύλλογός μας, ανταμώσαμε όλοι οι συγχωριανοί όπου γευτήκαμε την παραδοσιακή φασολάδα που ετοίμαστηκε με κέφι και αυταπάρνηση από μέλη του Συλλόγου.
 • Πεζοπορία στη Σκάλα: Το πρωί της Τρίτης 13 Αυγούστου ξεκινήσαμε με την νεολαία και κάναμε μικρή πεζοπορία με τελικό προορισμό την κορυφή του βουνού Σκάλα όπου  μας περίμενε η μοναδική θέα του χωριού μας.
 • Έκθεση φωτογραφίας: Στο χώρο του Ιατρείου παρουσιάστηκε έκθεση φωτογραφίας με αρκετή επιτυχία. Το υλικό που παρουσιάσαμε μας το εμπιστεύθηκαν συγχωριανοί μας και αφορούσε στιγμιότυπα της ζωής του χωριού από το 1945 και μετά.
 • Παραδοσιακό Πανηγύρι: Το βράδυ της παραμονής του Δεκαπενταύγουστου, στην πλατεία του χωριού διοργανώσαμε το παραδοσιακό πανηγύρι με τη ζωντανή ορχήστρα-προσφορά του συλλόγου- και το κλαρίνο του Φαναρίτη. Όπως κάθε χρόνο η συμμετοχή της νεολαίας μας ήταν μεγάλη και ο χορός και το κέφι κράτησαν μέχρι τις πρωινές ώρες.

Επιπρόσθετα, με τα πολύ περιορισμένα οικονομικά του, ο σύλλογός μας κατάφερε να προβεί στα ακόλουθα έργα συντήρησης: Σταθεροποίηση των πάγκων στο Βελούχι, συντήρηση του γηπέδου 5Χ5 καθώς και συντήρηση και καθαρισμό υποδομών σχολείου και αποθήκης. Με την βοήθεια της κοινότητας, έγινε διάνοιξη του δρόμου από την πηγή Βελούχι προς τον παλαιό μύλο. Εκκρεμεί η μεταφορά της περίφραξης του διπλανού οικοπέδου για την ολοκλήρωση της διάνοιξης.

Σε συνέχεια όλων αυτών, σας προσκαλούμε στις επόμενες εκδηλώσεις μας και καταρχήν στον ετήσιο χορό του Συλλόγου μας στην Αθήνα που θα γίνει  το μεσημέρι της Κυριακής 9 Μαρτίου 2014, στο μουσικό μεζεδοπωλείο Το Μυστικό, όπως και πέρυσι, που βρίσκεται στον Υμηττό, Α. Λεντάκη, Αμισσού & Σμύρνης τηλ 210-7629905. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πλούσιο φαγητό, απεριόριστο κρασί και αναψυκτικά με ζωντανή ορχήστρα και χορό στην ειδική τιμή των 20 ευρώ το άτομο.

Παράκληση για την καλύτερη οργάνωση θα πρέπει να φροντίσετε να προμηθευτείτε τις προσκλήσεις σας το αργότερο μέχρι 20/2/2014. Η ώρα προσέλευσης είναι 12:30 μ.μ, και τα μέλη του Συλλόγου μας είναι στη διάθεσή σας για να σας προμηθεύσουν έγκαιρα τις προσκλήσεις σας. Με την ευκαιρία της συνάντησης μας θα γίνει και η κοπή της πίττας μας καθώς και η βράβευση των παιδιών μας που πέτυχαν σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. Παρακαλούνται οι γονείς των επιτυχόντων, να πληροφορήσουν έγκαιρα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ζωή Μπάτση (τηλ 6977 986403) και Αργυροπούλου Δ. Σοφία (τηλ. 6951 811406).

Τα σχέδια μας για τη χρονιά που έρχεται συμπεριλαμβάνουν τις ακόλουθες δράσεις:

 • Συνέχιση των επιτυχημένων εκδηλώσεων που διοργανώνουμε κάθε χρόνο. Αναλυτική ενημέρωση σε επόμενη επικοινωνία μας.
 • Κατασκευή μονοπατιού από το χωριό προς το Βελούχι. Για το σκοπό αυτό ζητάμε οικονομική ενίσχυση από όσους έχουν την δυνατότητα.
 • Προσπάθεια εύρεσης κονδυλίων από το δήμο για την ανακαίνιση του μύλου.
 • Αξιοποίηση σχολείου και μετεξέλιξή του σε πολιτιστικό χώρο ψυχαγωγίας και εκδηλώσεων, με γωνιά βιβλιοθήκης, μουσικής, επιτραπέζιων παιχνιδιών, εκθέσεων κ.λ.π. Για το σκοπό αυτό είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες οι δωρεές σας (βιβλίων, αντικειμένων) καθώς και η εθελοντική εργασία.
 • Διοργάνωση εκδρομής την Κυριακή 6/4/2014 στο Σούνιο/Λαύριο. Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στις 9/3 στο χορό μας ή τηλεφωνικά στα μέλη του συλλόγου. Απαραίτητη προκαταβολή 5 € – το τελικό κόστος θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις συμμετοχές.
 • Βραδιά θεάτρου: την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 21:00 σας προσκαλούμε στο θέατρο Μουσούρη να δούμε την παράσταση «Φον Δημητράκης» με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ο σύλλογος μας εξασφάλισε την ειδική τιμή των 14 ευρώ. Λόγω περιορισμένου αριθμού εισιτηρίων δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας στη γραμματέα μας Αριάδνη Τζίνη (6937308670)

Κλείνοντας θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σε όλους τους συγχωριανούς και φίλους που στέκονται δίπλα μας και βοηθούν στο έργο μας με κάθε τρόπο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες  στη Λίτσα Χονδρογιάννη  για την συνεχή και αμέριστη βοήθεια της τα τελευταία χρόνια στον Σύλλογό μας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο επόμενος χρόνος είναι χρόνος λήξης της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου. Καλούμε κάθε ένα από εσάς – ανεξάρτητα από ηλικία – να στελεχώσει το σύλλογο με την ενεργό συμμετοχή του και να προσφέρει  νέες ιδέες και ζωντάνια.

Φίλοι μας,

Σας ευχόμαστε για τον καινούργιο χρόνο υγεία, ευτυχία, αγάπη, ελπίδα και δύναμη. Σας περιμένουμε σε όλες μας τις εκδηλώσεις όπως επίσης περιμένουμε τις προτάσεις σας για οτιδήποτε θα προσέφερε στην ανάπτυξη  των στόχων του συλλόγου.

                                                               Με εγκάρδιους χαιρετισμούς

                                                                     Το Δ.Σ. του Συλλόγου