Επιστολή Συλλόγου 2012/2013

Δημοσιεύτηκε στις 10/03/2013

Επιστολή Συλλόγου 2012/2013

Αγαπητοί Φίλοι,

Λίγο πριν το τέλος αυτού του χρόνου και την αυγή του επομένου, τα συναισθήματα και οι σκέψεις που μας διακατέχουν είναι αντιφατικά. Ο χρόνος που πέρασε ήταν ένας σκληρός χρόνος γεμάτος προβλήματα. Ξημερώνει όμως καινούργιος χρόνος. Όπως τις περισσότερες φορές,  νιώθουμε ότι μπορούμε τώρα να αδειάσουμε πίσω μας τα σακιά του φορτίου μας και να ξεκινήσουμε για το αύριο ανάλαφροι με νέους στόχους, επιδιώξεις και αγώνες. Οι δύσκολες στιγμές που περνάμε θα πρέπει να γίνουν κίνητρο για αλλαγή και νέο ξεκίνημα. Πάνω από όλα η οικονομική κρίση της χώρας μας δεν πρέπει να γίνει κρίση αξιών και να συμβιβαστούμε με λιγότερο από τη διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μας και την ανάπτυξη αμυντικών μηχανισμών ικανών να βοηθήσουν την πνευματική μας ανάταση. Θα πρέπει λοιπόν αυτή η κρίση να μας φέρει πιο κοντά, να αναβιώσουμε τα οράματά μας για ένα καλύτερο αύριο. Υπάρχουν αρκετά πια παραδείγματα συλλογικής προσπάθειας αναγέννησης και άρνησης του κλίματος ηττοπάθειας που οδηγούν σε θετικά αποτελέσματα.

 

Ο σύλλογος μας με όλες του τις δυνάμεις και  με καλή διάθεση προσπαθεί να φέρει κοντά τους συγχωριανούς και φίλους και να συνεχίσουμε έτσι την προσπάθεια διατήρησης της παράδοσής μας και της  αναθέρμανσης των σχέσεων μας.

 

Στον χρόνο που πέρασε ο σύλλογός μας πραγματοποίησε:

  • Στις 19 Φεβρουαρίου στην ταβέρνα Στέκι της Γεύσης, έγινε ο ετήσιος χορός μας, που περιελάμβανε πλούσιο φαγητό, μουσική, χορό, κοπή πίτας καθώς και τη βράβευση των επιτυχόντων σε ΑΕΙ – ΤΕΙ.
  • Στις 30 Ιουνίου στο κλαμπ Gelee Royale, διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία βραδιά νεολαίας.
  • Του Αγίου Πνεύματος, πραγματοποιήθηκε λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας στο ομώνυμο ξωκλήσι και ο σύλλογος πρόσφερε φαγητό στην ταβέρνα του Χαλάτση.
  • Στις 13 Αυγούστου, φτιάξαμε την παραδοσιακή φασολάδα στην τοποθεσία Βελούχι. Η προσέλευση των συχωριανών μας ήταν μεγάλη και η εκδήλωση είχε εξαιρετική επιτυχία
  • Στις 14 Αυγούστου έγιναν αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και η νέα του σύσταση έχει ως ακολούθως:

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Κ. ΘΕΟΦΑΝΗΣ               Πρόεδρος

ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ              Αντιπρόεδρος

ΤΖΙΝΗ – ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Κ. ΑΡΙΑΔΝΗ   Γραμματέας

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Δ. ΣΟΦΙΑ                 Ταμίας

ΜΠΑΤΣΗ Ν. ΖΩΗ                              Μέλος

ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗ ΓΙΩΡΓΙΑ                     Μέλος

ΠΑΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                          Μέλος

  • Στις 14 Αυγούστου, στην πλατεία του χωριού διοργανώσαμε το παραδοσιακό μας πανηγύρι. Η ορχήστρα και το κλαρίνο του Φαναρίτη προσέφεραν αμείωτο κέφι μέχρι τις πρωινές ώρες και η μεγάλη συμμετοχή της νεολαία μας χαροποίησε ιδιαίτερα.

Επιπρόσθετα με τα πολύ περιορισμένα οικονομικά του ο σύλλογός μας κατάφερε να προβεί σε έργα συντήρησης των πινακίδων στην είσοδο του χωριού, του γηπέδου μπάσκετ καθώς και στον καθαρισμό του χώρου στο Βελούχι.

Πέρα από τις ευχάριστες στιγμές που συνέβησαν υπήρχαν και σοβαρά συμβάντα στο χωριό μας που γέμισαν με θλίψη όλους μας και θέλουμε να εκφράσουμε τη θλίψη μας και την συμπαράστασή μας στην οικογένεια του παπα-Θανάση και μάλιστα να ζητήσουμε την συμπαράστασή σας σε ότι θα χρειασθεί και είναι εφικτό να γίνει για αυτήν στο μέλλον.

Η ετήσια συνάντηση μας αποφασίστηκε να γίνει παρόλα τα σοβαρά προβλήματα, ακριβώς γιατί αυτά πρέπει να αντιμετωπισθούν με τον πατροπαράδοτο τρόπο του Έλληνα που δεν υποφέρει ζυγούς και ξέρει να βρίσκει δρόμους και διεξόδους σε κάθε δυσκολία. Έτσι λοιπόν, ο ετήσιος χορός του Συλλόγου μας στην Αθήνα θα γίνει  το μεσημέρι της Κυριακής 31 Μαρτίου 2013, στο μουσικό μεζεδοπωλείο Το Μυστικό, που βρίσκεται στον Υμηττό, Α. Λεντάκη, Αμισσού & Σμύρνης τηλ 210-7629905. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πλούσιο φαγητό, ποτό, ζωντανή ορχήστρα και χορό στην ειδική τιμή των 20 ευρώ το άτομο. Σας προσκαλούμε όλους να παραβρεθείτε και να συμβάλλετε στην επιτυχία της εκδήλωσης μας. Παράκληση για την καλύτερη οργάνωση θα πρέπει να φροντίσετε να προμηθευτείτε τις προσκλήσεις σας το αργότερο μέχρι 15/3/2013. Η ώρα προσέλευσης είναι 12:30 μ.μ, και τα μέλη του Συλλόγου μας είναι στη διάθεσή σας για να σας προμηθεύσουν έγκαιρα τις προσκλήσεις σας. Με την ευκαιρία της συνάντησης μας θα γίνει και η κοπή της πίττας μας καθώς και η βράβευση των παιδιών μας που πέτυχαν σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. Παρακαλούνται οι γονείς των επιτυχόντων, να πληροφορήσουν έγκαιρα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ζωή Μπάτση (τηλ 6977 986403) και Αργυροπούλου Δ. Σοφία (τηλ. 6944 544597).

Για τον καινούριο χρόνο ο σύλλογος μας πέρα από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο, σχεδιάζει και κάποιες επιπρόσθετες. Συγκεκριμένα την άνοιξη προγραμματίζουμε για τα μέλη μας μια ημερήσια εκδρομή στην Αττική, ενώ για το καλοκαίρι την γιορτή της γυναίκας καθώς και τη διοργάνωση πεζοπορίας και καθαριότητας σε κοντινά μέρη του χωριού. Επιπλέον, στα μελλοντικά μας σχέδια είναι η εύρεση πόρων για την αναστήλωση του Μύλου καθώς και η συντήρηση του μονοπατιού προς αυτόν.

Κλείνοντας θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σε όλους τους συγχωριανούς και φίλους που στέκονται δίπλα μας και βοηθούν στο έργο μας με κάθε τρόπο.

 

Φίλοι μας,

Με τις σκέψεις αυτές και με τις καλύτερες ευχές του ΔΣ για ένα καλύτερο αύριο σας περιμένουμε σε όλες μας τις εκδηλώσεις όπως και επίσης περιμένουμε τις προτάσεις σας για οτιδήποτε θα προσέφερε στην ανάπτυξη  των στόχων του συλλόγου. Μη ξεχνάμε να αντιστεκόμαστε στην κάθε επίθεση διάλυσης του κοινωνικού μας ιστού και των παραδόσεων μας.

 

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς

Το Δ.Σ. του Συλλόγου